Tidigt 2016 sa någon att ledarskap skulle bli väldigt viktigt. Idag tror jag att vi alla håller med. Det känns viktigt att fråga sig vad vi vill se för egenskaper hos våra framtida ledare! Att som i USA:s presidentval behöva välja mellan 2 kandidater som båda omges med mindre smickrande omständigheter. Ska det verkligen behöva vara så illa?

Vad är det som styrt oss hit? Vad är det för värderingar som prioriterats hittills? Hur kunde det bli så fel i världen? Vilket ledarskap och vilka ledare vill vi ha? I djurens värld blir den som bäst kan få flocken att överleva ledare. Hur väl det rimmar med det som händer i vår värld idag det överlåter jag till var och en att bedöma.

En ledare i min värld visar oss andra vägen. Den bästa vägen. En ledare är en förebild för oss andra. Med beundransvärda värderingar. Detta står ledaren för i alla lägen, även genom sina handlingar! En ledare sätter helheten, laget eller befolkningen först. En ledare är självuppoffrande och kan ta beslut som missgynnar ledaren själv om det är bättre för gruppen!

En ledare i min värld är en förebild. Det är en person vi beundrar, ser upp till, vill lära oss av och vill vara som hemma, på jobbet och i världen. Det är hög tid för ledare som är samhällets förebilder!

 

MVH, Anders Forslund

www.ledarpotential.se