Alla människor gör misstag och det är väl tur det! Utan misstag skulle det inte vara någon utveckling i samhället, vi skulle göra allting på samma sätt som vi gjort i all evighet.

Det viktiga är inte att undvika misstag, det viktiga är att upptäcka när vi gör misstag, att lära oss av misstagen och att hitta en ny väg för att inte göra om misstagen!

Du kan inte förvänta dig ett nytt resultat om du hela tiden gör på samma sätt som du alltid har gjort!

Men självklart är det lätt att ramla dit, vi är ju vanedjur, speciellt i situationer där vi blir pressade är det lätt att hamna i gamla mönster.

Precis så var det för mig helt nyligen. Jag kände mig pressad av en deadline, jobbade på alldeles för hårt, för länge och för ensidigt. Detta är något som jag vet inte funkar för mig. Jag har lärt mig det av tidigare misstag men ramlade ändå dit när situationen blev pressad och jag blev stressad.

För att fungera och vara den absolut bästa för mig själv, för mina kunder och för mina nära behöver jag jobba mindre intensivt, mer varierat och även ha tid för det som ger mig glädje och energi!

Det är inte farligt att göra misstag, det som är farligt är att inte lära sig av misstagen! Du måste göra nya handlingar för att kunna förvänta dig ett nytt resultat!

Många gånger behöver vi hjälp för att se misstagen vi gjort. Jag tog hjälp av min coach i detta fall och vips blev det så tydligt att jag måste göra på ett annat sätt för att få ett annat resultat!

Det går mycket fortare med rätt stöd än att försöka på egen hand. Trots att jag hjälper andra framåt dagligen kan jag behöva hjälp för att lyckas med mig själv!

Det allra bästa är att förvandlingen från utarbetad, trött, pressad och stressad till positiv, effektiv, inspirerad och glad går blixtsnabbt när du bestämt dig för nya handlingar och nya resultat!

Om du känner att du behöver mer energi, effektivitet och glädje är du välkommen att höra av dig!

MVH, Anders Forslund
www.ledarpotential.se