Vissa saker borde vi göra men de blir sällan av. Lösningen på detta är enligt somliga att göra borden till måsten för att de ska bli av. Detta menar en del populära coacher. Men vore det inte bättre om vi på något sätt kunde ”lura” oss själva att vi vill istället för vi måste?

Det låter säkert som trolleri för dig. Att betala räkningar är ju något som många tycker illa om. Då får vi skicka iväg pengarna vi nyss kämpat för att få ihop. Om vi istället tänker på det vi får för pengarna, som vi längtat efter, den glädje, bekvämlighet och trygghet det ger så blir det genast mycket roligare!

Denna skillnad i känsla, ger en ökad motivation att göra det vi såväl vet behövs men som vi annars kan undvika in i det sista.

Både borden och måsten har ju en lite anklagande, negativ klang som antyder att vi anklagar oss och känslan av dessa två blir ju därefter. Vi klankar ner på oss själva och då är det ännu lättare att undvika det vi faktiskt borde eller måste in i sista stund.

Ofta är det relativt simpla uppgifter som vi undviker. De behöver inte ens ta lång tid. Det är helt enkelt obekväma. Någonting har fått oss att hålla oss ifrån dem.

På ett energiplan finns det oerhört mycket att vinna på att identifiera de saker du undviker. Det kostar dig energi. Alla som någon gång gått och gruvat sig för en konfrontation vet hur jobbigt gruvandet kan vara.

Oftast går det mycket bättre än vi tror! Vi har alltså tappat energi helt i onödan. Det finns massor att tjäna på att ta itu med det som är obekvämt, det som känns jobbigt och det vi helst vill undvika. Vi kan på detta sätt bli mycket effektivare, gladare och få mer energi!

Detta gäller mig såväl som dig och alla andra. Hur vi gör är upp till oss själva. Om du känner för att tvinga dig så är det fullt möjligt. Är det så att du hellre vill hitta det som motiverar dig, gör dig glad och ger dig energi så kan det vara din nya väg!

MVH, Anders Forslund

www.ledarpotential.se