Drivet, energin och viljan att ta sig fram. Att hitta vägar runt, över eller rakt igenom hindren. Ett tankesätt där det alltid finns en lösning, där ingenting är omöjligt!
Jag har blivit kontaktad av många sådana personer den senaste tiden. De är inspirerande, de gör det som behövs, de gör det de tror på och de ser till att ta rätt hjälp för att nå sina mål!
Man skulle lätt kunna missta sig och tro att dessa drivna och framgångsrika personer inte behöver hjälp eller att de absolut inte vill ta någon annans hjälp när de redan är så bra.
Men verkligheten är en annan. Deras främsta egenskap är inte drivet, energin och viljan, det de flesta av oss ser utan förmågan att hitta den bästa vägen.
På den bästa vägen har vi oftast någon form av stöd. En lagkompis som sporrar oss, en tränare som peppar oss, ett syskon eller en kompis som lär oss. Eller någon som coachar oss.
Som jag ser det vet vi oftast själva inom oss vad som behöver göras. Men ofta är det något som gör att det inte blir av. Om du får rätt hjälp kan du förändra nästan vad som helst!
Idag jobbar jag med flera stora framgångsrika företag, de har mycket gemensamt. De är bra, de är välkända och de är framgångsrika. De är redan bra men de tar hjälp för att bli ännu bättre!
Det är hur lätt som helst att slå sig till ro och ta det lite lugnt när man redan är bra. Men det är inget för dem som vill bli ännu bättre. De arbetar vidare enligt en långsiktig plan.
Medan andra kämpar för att bli bra är dessa företag på väg att bli ännu bättre. De har ett försprång och genom att vara ödmjuka och fortsätta sin strävan att bli ännu bättre är de vinnare!
Det gör mig oerhört glad och tacksam att dessa samhällets förebilder finns!

MVH, Anders Forslund
www.ledarpotential.se